یاقوت کبود یا سفایر (Saphir)
یاقوت های سرخ و سفایرها
از نظر فرمول شیمیایی شباهت زیادی به هم دارند و هردو از خانواده «كورندوم» هستند، تفاوت رنگ در این دو به خاط گرم در یاقوت سرخ و وجود تیتانیوم در ترکیب سفایرها می باشد.
واژه مترادف یاقوت کبود، «سفیر» است که به معنای «آبی» در زبان یونانی است. با وجود آن که سفایر به رنگ های غیر قرمز از خانواده «كورندوم» اطلاق می شود اما سفایر آبی رنگ مشهورترین آن است و عنوان یاقوت کبود بر این رنگ آن اطلاق می شود و به سفایر زرد همان یاقوت زرد گفته می شود.
یاقوت کبود از یاقوت سرخ بیشتر یافت می شود. نوعی از یاقوت کبود وجود دارد که به علت پدیده آستریزم در آن، یاقوت کبود ستاره ای یا «یاقوت استار» گفته می شود.
با گرفتن این جواهر «یاقوت استار» زیر نور به واسطه نظم خاصی که در بلورهای این کانی هست، نور عبور داده شده زوایای مشخصی را تشکیل داده و در یک نقطه با هم تلاقی پیدا می کنند و شکل ستاره مانندی را نشان می دهند که به این پدیده؛ آستیریزم گویند؛ این پدیده را در زیر نور آفتاب بهتر می توان دید.
امروزه با پیشرفت علم و تکنیک، یاقوت های کبود مصنوعی مرغوب، به ویژه یاقوت استار مصنوعی با خواص ظاهری مشابه به یاقوت کبود طبیعی به طور فراوان تولید شده و در بازار به فروش می رسد. هم چنین گاهی سنگ های اسپینل آبی، تانزانیت، تومالین آبی و زیرکون آبی به فروش می رسد.
لعل زرد نیز بسیار شبیه به یاقوت زرد بوده که از طریق سنجش وزن مخصوص،جلا و تراوت و گذاشتن در آتش می توان آن دو را از یکدیگر تمییز داد.
بزرگ ترین و مشهورترین یاقوت کبود ستاره ای تراش داده شده در دنیا عبارتند از: ۱. یاقوت کبود ستاره هند با وزن ۵۳۶ قیراط که در موزه نیویورک می باشد. ۲. یاقوت کبود لوگان باوزن ۴۲۳ قیراط که در جواهرات ملی آمریکا می باشد. ٣. یاقوت کبود ستاره آسیا با وزن ۳۳۰ قیراط که در موزه واشنگتن می باشد.
تولید کنندگان عمده یاقوت کبود در دنیا، کشورهای برمه، هند، تایلند، استرلیا،آمریکا، برزیل، کلمبیا و بعضی از دیگر از کشورهای آفریقایی می باشند.
خواص و فواید یاقوت کبود
یاقوت کبود با چاکرای تاج و پیشانی در ارتباط است و سنگی بسیار پر انرژی است و نیروی پاکسازی و شفابخشی فوق العاده ای دارد.
یاقوت کبود اعصاب بدن را تقویت و آرام می کند و برای درمان بیماری های صرع، رعشه، سردردهای عصبی و میگرن مفید است و برای درمان سرگیجه و بی خوابی نیز کاربرد مؤثری دارد. هم چنین سنگ مفیدی برای تسکین دردهای روماتیسمی و مفصلی، دردهای جراحتی و نقرس به شما می رود.
شستن پوست با آب یاقوت کبود و نیز مالش آن بر روی پوست برای رفع جوش های صورت و حساسیت های پوستی مفید است و برای درمان تیروئید، بیماری های لوزه ها و تقویت تارهای صوتی نیز به کار می رود.
خواص و فواید یاقوت زرد
استفاده از یاقوت زرد برای تنظیم متابولیسم بدن و تقویت دستگاه گوارش به ویژه روده ها مناسب است، بدن را از سموم پاک کرده و ناراحتی های کبد و کیسه صفرا را برطرف می سازد. هم چنین یاقوت زرد از خستگی های روحی می کاهد و بر نشاط روح می افزاید و برای کسانی که خواب های پریشان و کابوس می بینند، مفید است.
منبع : داتینو
منبع : داتینو
Comments
Post a Comment